Working, leading and learning remotely

I started to work remotely in the beginning of 2015 whilst living in China. We moved to Beijing 2012 because of my husband’s work. Our kids were small and I was doing my second master’s degree to Jyväskylä university to keep myself on career track. Then Lapland’s centre of economic development, transport and the environment decided to start integration training online and I had a possibility to work on my own field but remotely.

We not only managed to succeed in the online integration training but also in creating a dream team where it was good to work. Many described it as a very uniques environment even we were fully online despite of one or two face to face meetings per year. There is also a research done about this matter but I have my own ideas why and how it happened. I also believe it can be repeated.

More thoughts about this matter:

Director shines only because she reflects the light of her team Linkedin September 22nd 2020
When city failed to give multilingual quarantine information, we felt it was our duty to give it. In the end there is nothing heroic about my part in the story, the whole team did it only because we care about our customers.

Pöydän toisella puolella Linkedin 5th March 2021
Miltä tuntuu aloittaa YT-neuvottelut dreamteamille? Reflektio myös omasta epäonnistumisesta, koska prosessiin jouduttiin.

Perustatko toimintasi luottamukselle vai epäluottamukselle Linkedin March 2nd 2021
Mihin perustat yhteistyön uuden kumppanin kanssa. Luottamus saa asiat sujumaan, epäluottamuksesta syntyy todistelun ja pelon kierre.

Etätyöntekijän syndrooma Linkedin 17th January 2021
Miksi on niin tärkeää tavata livenä tiimiä, joka muuten aina on etätöissä? Pienessäkin organisaatiossa syntyy helposti harhaluuloja ylhäällä tapahtuvista päätöksistä.

Panta Rhei – The only constant in life is change Linkedin October 20th 2020
Changes that involve more deeply the organization culture are the ones we should be fully focusing as especially when it comes to the changes of how we work, no matter how much better the changes would be, they cause a lot of stress. In a situation of “escape or die” we start to blame the organization and easily forget that without employees there is no organization.

Miksi tulisit Arffmanille töihin? Arffman blog 14th April 2020
Yritysten (ja yhteiskunnan) on pystyttävä muuttamaan kumisaappaat kännyköiksi ja kännykät langattomiksi yhteyksiksi. Se luo jatkuvuutta ja pitää elinvoimaisena. Meidän on paitsi pystyttävä ennakoimaan, millainen on kotoutumisen ja työllisyyspalveluiden tulevaisuus, myös vaikutettava siihen.

Maailman suurin digiloikka Arffman blog 18th of March 2020
Näillä keinoilla veimme muutamassa päivässä yli 70 ryhmää ja 1500 oppilastamme verkkoon ja loimme 100 kouluttajallemme selkeän toimintamallin, kuinka taklaamme koronan yhteistyöllä.

Henkilöstöltä kysyttiin ja mitä sitten tapahtui? Arffman blog 18th June 2019
Tarkastelemalla väittämien yhteenvetoja paljastuu muutakin esimiehen persoonasta. Suurimmat erotukset keskiarvoon ovat kohdallani parempien toimintatapojen löytämisessä (yli puoli prosenttiyksikköä edellä keskiarvoa), oman työn kehittämisessä yrityksen tavoitteita edistävässä suunnassa sekä siinä, että mahdollistan tiimieni onnistumisen työssään. Parantamisen varaa reilusti on taas siinä, että perustehtävä tuntuu olevan vielä hukassa monella, oma keskiarvoni oli 0,36 yksikköä alempi kuin yhtiön keskiarvo. Jälleen tunnistan itseni: Jos minä olen tämän asian ehtinyt jo valmiiksi miettiä, miten voi olla, ettet vieläkään osaa lukea ajatuksiani?

Guidance and forming communities online: highly educated immigrants in language-aware entrepreneurship education Co-authors Anita Hartikainen and Marja Ahola, Article in the book edit. by Peltonen, K., & Tommola, P.: LAMK Well-being and Regenerative Growth Annual Review 2019, The Publication Series of Lahti University of Applied Sciences, part 55, 68-77

Verkkokoulutuksen neljä elementtiä, Arffman blog September 17th, 2018
Kuinka vahvana tuli roihuaa?
Kuinka vakaa on maa jalkojemme alla?
Kuinka vapaana ja virkistävänä vesi virtaa?
Kuinka raikasta ilma on hengittää?
Siitä alkaa verkko-opettajan työ.

Verkkokotona koko maassa, Arffman blog, October 2nd 2019
Minun haaveeni yli 20 vuoden kotoutumiskoulutusten ja kahdeksan vuoden oman maahanmuuttajakokemukseni perusteella on, että lopetetaan hiekkalaatikkoleikit ja kotoutumisopettajien nokkapokka. Suomi on aivan liian pieni siihen, että hukkaamme varoja ja tehokkaita kotoutumisen keinoja samojen ongelmien uudelleenratkaisemiseen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: